Sport/Darts
2359915
Darts

Anderson: ’Ommekeer wordt moeilijk voor Van Gerwen’

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Lange tijd was Michael van Gerwen onaantastbaar, maar de Nederlandse topdarter is sinds eind mei bezig aan een teleurstellende reeks. Gary Anderson denkt dat zijn collega er nog een hele kluif aan krijgt om op zijn oude niveau te komen.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen won eind mei de Premier League of Darts, maar slaagde er sindsdien niet meer in om een individuele titel te winnen. In de eerste ronde van de World Matchplay werd Mighty Mike vorige week verrassend uitgeschakeld door landgenoot Jeffrey de Zwaan.

’Michael heeft het niet goed gedaan op de eerste drie World Series-toernooien”, aldus Anderson tegenover Live Darts. „Hij verliest de laatste tijd meer wedstrijden en het zal moeilijk voor hem worden om voor de ommekeer te zorgen.”

„De laatste vijf jaar heeft hij fantastisch gepresteerd”, vervolgt de Schot. „Fenomenaal zelfs. Daarom zal hij nu teleurgesteld zijn in zichzelf.”

Anderson verwacht toch dat Van Gerwen zich uiteindelijk zal herpakken. Om te beginnen tijdens de World Series in Nieuw-Zeeland, bij de Auckland Darts Masters op 3 augustus. „Hij heeft nu wat tijd met zijn familie samen en zal fris en fruitig naar Nieuw-Zeeland afreizen. Daar zal hij er klaar voor zijn.”