Sport/Autosport
2360235
Autosport

F1-team economisch in zwaar weer

Profiteert Lance Stroll van malaise bij Force India?

Lance Stroll

Lance Stroll

Formule 1-team Force India verkeert in zwaar weer.

Lance Stroll

Lance Stroll

De rechter in Londen heeft vrijdag de renstal onder curatele gesteld en een tijdelijke bewindvoerder aangewezen, omdat het raceteam zijn schulden niet kan betalen.

Otmar Szafnauer van Force India liet eerder op de dag al weten dat maatregelen nodig zijn om de noodlijdende renstal uit de problemen te helpen. Volgens persbureau Reuters heeft de Mexicaanse coureur Sergio Perez de zaak aanhangig gemaakt.

Hij zou volgens een bron nog 4 miljoen dollar moeten ontvangen. Ook Mercedes, de motorleverancier van de Force India-bolides, zou nog miljoenen moeten krijgen.

Naar verluidt zijn meerdere partijen geïnteresseerd in de renstal. Een naam die veel wordt genoemd is miljardair Lawrence Stroll, de vader van de Canadese coureur Lance Stroll. Onderdeel van de deal zal zijn dat zoon Lance een plek krijgt bij Force India. Hij rijdt momenteel voor Williams.

De financiële problemen komen niet helemaal uit de lucht vallen. Eigenaar Vijay Mallya wordt in India gezocht vanwege fraude. Indiase bankiers eisen miljoenen van de zakenman.

De bolides van Force India staan zondag wel gewoon aan de start van de Grote Prijs van Hongarije.