Sport/Voetbal
236059266
Voetbal

Keizer volgt Streppel op bij Al Jazira

Marcel Keizer

Marcel Keizer

ABU DHABI - Marcel Keizer volgt Jurgen Streppel op als trainer van Al Jazira FC. De club maakte zondag de komst van de Amsterdammer bekend.

Marcel Keizer

Marcel Keizer

Keizer begon het seizoen 2018-2019 ook al als coach van de voetbalclub uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar vertrok halverwege dat seizoen naar Sporting uit Lissabon. Daar werd hij begin september ontslagen.

Datzelfde overkwam Streppel zaterdag in Abu Dhabi. De oud-trainer van onder meer Willem II en sc Heerenveen had met zijn club pas drie competitieduels achter de rug waarin vier punten werden behaald. Dat was blijkbaar niet genoeg voor de clubleiding, die ingreep en een dag later al een opvolger had gevonden. „We zijn heel blij de terugkeer van Marcel Keizer te kunnen melden”, zei Ayed Mabkhout Al-Hajeri, de baas van Al Jazira Football Company. „Hij is een topcoach en bekend met de competities in ons land en deze regio.”

Keizer, eerder ook trainer van onder meer Cambuur en Ajax, reageerde ook verheugd op zijn snelle rentree in het voetbal. „We gaan strijden om op alle fronten succes te behalen”, klonk het enthousiast.