Sport/Autosport
2361577
Autosport

De Vries maakt indruk in Hongarije

Nyck de Vries wint op de Hungaroring.

Nyck de Vries wint op de Hungaroring.

BOEDAPEST - - Nyck de Vries heeft zich Boedapest van zijn beste kant laten zien. De Formule 2-coureur won op de Hungaroring zijn tweede race van het seizoen, na een eerder gewonnen sprintrace in Frankrijk.

Nyck de Vries wint op de Hungaroring.

Nyck de Vries wint op de Hungaroring.

Voor de coureur van Prema Racing is de overwinning een welkome opsteker. Na zijn overwinning in Le Castellet kon De Vries in Oostenrijk en Engeland geen potten breken. Op het opdrogende circuit in Boedapest liet de man uit Sneek zien dat de Hungaroring hem ligt. Hij bleef Lando Norris – die eveneens deel uitmaakt van het talentenprogramma van McLaren – en de vanaf pole gestarte Sergio Sette Camara voor.

De Vries reed na een paar mooie duels en inhaalacties aanvankelijk ver achter Norris, maar bleek over een betere set-up te beschikken en wist de Brit zeven rondes voor het einde alsnog in te halen. Sterker nog, de Nederlander reed vervolgens op indrukwekkende wijze weg en finishte met liefst 16,5 seconden voorsprong. Door zijn zege stijgt De Vries in de strijd om de wereldtitel van plek zeven naar zes. Norris – tweede in het klassement – liep in op de in Boedapest uitvallende leider George Russell. Zondag staat de sprintrace nog op het programma.