Sport/Voetbal
2361675
Voetbal

Zeer pijnlijke oefennederlaag Heerenveen

Jan Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink

SC Heerenveen heeft in Bruchsal een oefenwedstrijd tegen Hoffenheim met groot verschil verloren.

Jan Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink

De club uit de Bundesliga won met maar liefst 8-2 van de Friezen, tegenwoordig onder leiding van coach Jan Olde Riekerink. Halverwege was het al 5-0 in Duits voordeel. De doelpunten van Heerenveen kwamen op naam van Henk Veerman en Michel Vlap. De eerste scoorde met het hoofd, de tweede uit een vrije trap.

Olde Riekerink zag slechts in het tweede deel wat lichtpuntjes. „Toen hebben we ons wel wat opgericht. In elk geval stond er een elftal, dat was tenminste iets. Na de eerste tegenslag voor rust ging het er vooral om of we elkaar zouden helpen. Dat gebeurde niet en daardoor zakten we verder weg. In die fase heb ik niemand gehoord in het veld.”

Volgens Olde Riekerink was het geen excuus dat Heerenveen tegen één van de betere elftallen uit de Bundesliga speelde. „Ook tegen dit soort tegenstanders moet je weerstand bieden. Dat hebben we niet gedaan.” Bij Hoffenheim vielen de Nederlanders Justin Hoogma en Joshua Brenet (oud-PSV) in de tweede helft in.

Fortuna Sittard verloor voor eigen duel met 2-0 van Bayer Leverkusen. Voor de Duitse topclub maakten Kevin Volland en Benjamin Henrichs de doelpunten.