Sport/Voetbal
2361895
Voetbal

ADO heeft smaak weer helemaal te pakken

John Goossens juicht na zijn treffer tegen Panathinaikos.

John Goossens juicht na zijn treffer tegen Panathinaikos.

DEN HAAG - Fons Groenendijk kan opnieuw een tevreden man zijn deze voorbereiding. Na de overwinning op Athletic Bilbao eerder deze week (3-2) versloeg ADO Den Haag ook de Griekse topclub Panathinaikos in eigen huis met 3-1.

John Goossens juicht na zijn treffer tegen Panathinaikos.

John Goossens juicht na zijn treffer tegen Panathinaikos.

Kentering

Daarmee is deze week qua resultaat een kentering gekomen in de voorbereiding, die met nederlagen tegen de amateurs van GOES (2-1), FC Dordrecht (0-2) en TOP OSS (0-3) zo stroef verliep. John Goossens, Elson Hooi en invaller Yuning Zhang maakten de goals voor het definitief Bjørn Johnsen-loze ADO.

Erik Falkenburg was tegen Panathinaikos de vervanger van de voor miljoenen euro’s naar AZ vertrokken Noor, mede omdat de Chinees Zhang bij de competitiestart nog niet beschikbaar is vanwege zijn deelname aan de Asian Games. Maar juist Zhang maakte als invaller de mooiste goal van de avond. Hij schoot vlak voor tijd na goed meegeven van Danny Bakker de 3-1 hard in het dak van de goal.

Kwaliteitsverschil

De ploeg van Groenendijk kwam binnen drie minuten al op achterstand tegen de ploeg waar voormalig AZ-rechtsback Mattias Johansson zeventig minuten maakte, door een goal van Ilias Chatzitheodoridis. In de fase erna leek er een enorm kwaliteitsverschil te zijn tussen de nummer 11 van Griekenland en nummer 7 van Nederland vorig seizoen. Totdat John Goossens, die van Groenendijk een plek op het Haagse middenveld kreeg, halverwege de eerste helft een voorzet van Sheraldo Becker binnen schoot. Niet veel later werd een voorzet van Becker door iedereen gemist behalve Elson Hooi: 2-1.

ADO speelt vrijdag zijn laatste serieuze oefenduel tegen het tevens Griekse Aris Saloniki (19.00), voordat op zondag 12 augustus tegen FC Emmen (12.15) de Eredivisie voor de club van start gaat.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Polley, Beugelsdijk, Kanon, Pinas; Immers (62. Bakker), Goossens, El Khayati; Becker (62. Goppel), Falkenburg (71. Zhang), Hooi (71. Lorenzen).