Sport/Voetbal
2362453
Voetbal

Bayern geeft 2-0 voorsprong uit handen

Video - Schitterende treffer Robben

Arjen Robben heeft doel getroffen.

Arjen Robben heeft doel getroffen.

Bayern München heeft ook zijn tweede wedstrijd uit de International Champions Cup verloren.

Arjen Robben heeft doel getroffen.

Arjen Robben heeft doel getroffen.

De Duitse kampioen kwam in het Amerikaanse Miami met 2-0 voor tegen Manchester City, maar verloor alsnog met 3-2 van de Engelse kampioen. Eerder verloor Bayern in Philadelphia met 2-0 van Juventus.

Arjen Robben onderscheidde zich met een fraai doelpunt. De vleugelaanvaller van Bayern stiftte de bal na aangeven van Franck Ribéry over doelman Claudio Bravo van Manchester.

Het was de 2-0 voor Bayern. Toch kon de club die voorsprong niet vasthouden. Met twee goals van Bernardo Silva en een van Lukas Nmecha ging de zege alsnog naar de club van trainer Pep Guardiola.

Tegenvaller voor Manchester City was het uitvallen van de Algerijnse recordaankoop (67,7 miljoen euro) Ryad Mahrez met een enkelblessure. De ernst is nog niet bekend.

Cillessen op dreef in VS

FC Barcelona won in Pasadena (Californië) van Tottenham Hotspur. Dat gebeurde in de strafschoppenserie die nodig was na een gelijke stand van 2-2 in de reguliere speeltijd. Jasper Cillessen verdedigde het doel van de Spaanse kampioen en droeg bij aan de zege door de strafschop van Anthony Georgiou te stoppen. De Braziliaanse aanwinst Malcom benutte de beslissende penalty. Bij de Spurs keepte Michel Vorm.