Sport/Voetbal
2362712
Voetbal

Immers: ‘Veerman ideale spits voor ADO’

Henk Veerman

Henk Veerman

Als het aan Lex Immers ligt, komen ADO Den Haag en SC Heerenveen zo snel mogelijk tot een akkoord over spits Henk Veerman.

Henk Veerman

Henk Veerman

De middenvelder, gisteravond captain bij de 3-1 zege op Panathinaikos, ziet in de 1 meter 99 lange Volendammer een uitstekende opvolger voor de naar AZ vertrokken Bjørn Johnsen. ,,Ik zit niet bij Jeffrey (van As, red.) op het kantoor, maar ik denk dat Veerman een ideale spits is voor ADO’’, zegt Immers. ,,De club zal vast met meerdere spitsen bezig zijn, maar zijn naam zingt hier en bij de buitenwacht heel hard rond. Ik weet niet hoe het ervoor staat. Er zijn meerdere club die op hem azen. ADO zal snel moeten handelen om hem binnen te halen, want voor je het weet zit ‘ie ergens anders.’’

Veerman zelf ziet ADO zitten. Voor de spits zou ADO een prachtige kans zijn om zich écht in de Eredivisie te kunnen laten gelden, bij een club die afgelopen seizoen de play-offs om Europees voetbal haalde. In Heerenveen moest hij de laatste twee jaar genoegen nemen met een rol als invaller. De aanhang van ADO heeft daarin genoeg gezien. Die vindt Veerman een prachtig figuur en denkt dat zijn type spits helemaal in de smaak zal vallen in het elftal tussen eigen jongens als Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers en Immers.

Het is voor Veerman afwachten totdat Heerenveen alle signalen op groen zet. Daarvoor moet ADO tot overeenstemming komen om zijn nog een jaar doorlopende contract in Friesland af te kopen. Nu de Hagenaars afgelopen vrijdag Johnsen definitief voor een recordbedrag verkochten, zijn alle pijlen daar op gericht. De club wil best een aardig deel van de transfersom (van ruim twee miljoen euro) herinvesteren om de komst van Veerman mogelijk te maken, maar zal zich daarbij niet laten verleiden tot het onevenredige.