Nieuws/Sport
2362736
Sport

Van der Mark voor vierde maal winnaar van 8 Uren van Suzuka

Michael van der Mark

Michael van der Mark

SUZUKA - Motorcoureur Michael van der Mark heeft voor de vierde maal de prestigieuze 8 Uren van Suzuka gewonnen die meetelt voor het FIM WK Endurance.

Michael van der Mark

Michael van der Mark

De Rotterdammer deelde de vreugde met zijn teamgenoten Alex Lowes en de Japanner Katsuyuki Nakasuga van het Yamaha Factory Racing Team.

Vooral aan Van der Mark en Lowes die in WK-superbike eveneens teamgenoten zijn, is de zege te danken. Zij stelden met zijn tweeën de voor de Japanse fabrikant zo belangrijke triomf zeker, nadat de niet fitte Nakasuga de strijd aan de Nederlander en Brit overliet.

De Yamaha-rijders van wie Lowes de fiets aan de finish bracht, hadden 30,974 seconden voorsprong op het Honda-trio Takahashi-Nakagami-PJ Jacobsen. Op 1 ronde achterstand werd Kawasaki derde met superbikekampioen Jonathan Rea, Leon Haslam en Kazuma Watanabe. Tijdens een van de diverse safetycarsituaties door regenval en crashes, kwam ook Rea ten val. Toch wist hij het team nog aan een podiumplaats te helpen.

Op het circuit van Suzuka waar de finish in het donker plaatshad, werd het Franse Honda-team wereldkampioen endurance met de Australiër Hook en de Franse coureurs Foray en Techer.