Sport/Voetbal
2363138
Voetbal

Feyenoord verslaat Levante bij rentree Clasie

Jordy Clasie in actie namens Feyenoord.

Jordy Clasie in actie namens Feyenoord.

ROTTERDAM - Feyenoord heeft zijn laatste serieuze oefenduel richting de strijd om de Johan Cruijff Schaal met PSV volgende week gewonnen van Levante: 2-1.

Jordy Clasie in actie namens Feyenoord.

Jordy Clasie in actie namens Feyenoord.

Tegen de club uit de Spaanse Primera Division maakte Jordy Clasie zijn rentree in De Kuip. Dat hij 62 minuten meedeed, is een goed signaal voor de Rotterdammers richting de start van het seizoen.

Bij Feyenoord maakten Jens Toornstra en Steven Berghuis de goals. Aan de 2-0 van Berghuis ging een magistrale assist van Robin van Persie, een steekpass met de buitenkant van de linkervoet, vooraf. Van Persie zal volgende week opnieuw de spits zijn bij de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Nicolai Jørgensen ontbrak na zijn eerste week training sinds het WK door een voetblessure.

Brad Jones, die de aanvoerdersband droeg in De Kuip en daarmee zeker lijkt van een basisplek tegen PSV, werd nog één keer geklopt door Jason.

Opstelling Feyenoord: Jones; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk (72. Malacia); Clasie (62. Amrabat), Vilhena, Toornstra; Berghuis, Van Persie (72. Vente), Larsson.