Nieuws/Sport
2368532
Sport

Crowdfunden voor deelname WK studenten in Hongarije

Kanosprinter Hugo Pos bescheiden richting top

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat kanosprinter Hugo Pos (19) uit Zaandam.

Dertig jaar geleden behaalde Nederland voor het laatst een olympische kanomedaille (brons). Mede om die reden stelt Pos zich wat bescheiden op als het gaat om zijn sportieve dromen. Nederland is een klein land in de kanowereld. „Uiteraard wil ik naar de Spelen. Maar het is niet reëel om daar nu over te dromen. Het is ontzettend moeilijk om dat in mijn sport te bereiken. Ik stel mezelf doelen die op korte termijn wel haalbaar zijn. Zoals een podiumplaats op het NK senioren en kwalificatie voor het WK onder 23 jaar.”

Pos mag dan misschien bescheiden overkomen, het wil niet zeggen dat hij geen gedreven topsporttalent is. Hij traint 16 uur in de week en laat er veel voor. De Zaankanter begon op zijn achtste met kanoën. „Ik vind het een mooie sport vanwege de afwisseling. Ik zit niet alleen in de boot, maar doe ook aan cardio- en krachttraining. Geen dag is dezelfde.”

Pos is een man van de korte nummers (200 en 500 meter). „Vooral de 500 meter is zwaar. Soms kom ik spugend de boot uit, zo diep ben ik gegaan”, aldus de hbo-student sport, management en ondernemen.

„Kano kost alleen maar geld”, zegt Pos, die in het verleden bijverdiende in een restaurant. „Maar daar heb ik nu de tijd niet meer voor.” Hij wil half augustus meedoen aan de sterk bezette WK kano voor studenten in Hongarije. „Dat kost me 1500 euro en dat heb ik niet. Ik moet reis, verblijf en trainingskamp zelf betalen en daarom hoop ik op steun van anderen.” Wie het talent financieel helpt, krijgt van hem - afhankelijk van de bijdrage - een masterclass kano of een logo op zijn boot.

Ga om Hugo Pos te ondersteunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan zijn naam in het zoekveld in.

Doneer en win

Met uw donatie aan Hugo Pos maakt u kans op één van de vele prijzen uit het prijzenpakket. Zoals een lichtgewicht kofferset van Princess Traveller met daarop het unieke TeamNL logo. Kijk voor het Telesport prijzenoverzicht ook op talentboek.nl.