Nieuws/Sport
236940
Sport

Feyenoord betaalt FC Utrecht 4 miljoen en percentage doorverkoop

Nordin Amrabat: ’Prachtstap Soef’

Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat

Nordin Amrabat is op weg naar De Kuip om daar met zijn broertje Sofyan (20) het glas te kunnen heffen op diens droomtransfer naar Feyenoord. ,,Hij wordt daar nu medisch gekeurd”, aldus de speler van Watford FC. ,,Maar zodra het licht definitief op groen gaat, is dit een prachtstap natuurlijk voor Soef.”

Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat

Feyenoord betaalt FC Utrecht naar verluidt vier miljoen euro en een aantal bonussen, waarbij de domstedelingen ook een percentage doorkoop bedongen. ,,Er was voor Sofyan ook veel belangstelling uit het buitenland, maar ik heb hem op het hart gedrukt een tussenstap te maken bij een topclub in Nederland. Mijn ouders en ik zijn de adviseurs van Sofyan, Mo Sinouh doet de contracten. ”, aldus Nordin. ,,En dan is Feyenoord een schitterende club. Iedereen heeft het over De Kuip. En spelen in de Champions League is natuurlijk ook iets magisch.”

Nordin Amrabat (l) in actie namens Watford.

Nordin Amrabat (l) in actie namens Watford.

'Ongelooflijk trots'

Nordin wil per se bij de ondertekening zijn. ,,Ik ben ongelooflijk trots op mijn broertje. Het laatste jaar heeft hij stappen met zevenmijlslaarzen gezet. En dit vierjarige contract is de ultieme beloning”, zegt de oud-speler van onder meer PSV, Galatasaray en Malaga. ,,Maar dit is hopelijk pas het begin. Nu moet hij het bij Feyenoord laten zien. Hij gaat nu weg uit zijn vertrouwde omgeving en moet een stap zetten naar zelfstandigheid en volwassenheid.”