Sport/Tennis
2371954
Tennis

Captain Paul Haarhuis haalt Scott Griekspoor erbij

Nieuweling in Davis Cup-team

Scott Griekspoor

Scott Griekspoor

Scott Griekspoor is door bondscoach Paul Haarhuis opgeroepen voor de wedstrijd van de Nederlandse tennissers in de Daviscup tegen Canada.

Scott Griekspoor

Scott Griekspoor

Het is de eerste keer dat de 27-jarige speler uit Nieuw-Vennep deel uitmaakt van het team. Zijn jongere broer Tallon is niet geselecteerd.

Haarhuis koos naast Scott Griekspoor voor kopman Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop. Oranje speelt van 14 tot en met 16 september in Toronto met als inzet behoud in de Wereldgroep.

,,Ik heb Tallon niet geselecteerd, omdat hij op het moment van de keuze weinig had gespeeld vanwege zijn blessures. In overleg met de spelers was er van hun kant aangegeven om ruim zes weken van tevoren al de selectie bekend te hebben in verband met hun eigen toernooischema. Voor Tallon kwam dit moment helaas net te vroeg'', aldus Haarhuis.

Beloning voor Scott Griekspoor

Haarhuis: ,,Hij heeft afgelopen weekend laten zien dat hij op de goede weg terug is. Zijn broer Scott heeft de laatste periode mooie resultaten behaald met zijn toernooiwinsten in Glasgow, Memphis en Blois en vult deze plek in. Het is een beloning voor de stijgende lijn die hij de afgelopen jaren heeft weten aan te houden.''

Nederland verloor in februari met 3-1 van Frankrijk en is daardoor veroordeeld tot de play-offwedstrijd tegen de Canadezen om op het hoogste niveau van het landentennis actief te blijven. Nederland en Canada speelden drie keer eerder tegen elkaar. Oranje won één van die drie ontmoetingen, dat was in 2004.