Sport/Voetbal
2373302
Voetbal

Ten Hag: ’Logisch dat veel dingen beter moeten’

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Ajax wil bij Sturm Graz het eerste succesje van het nieuwe seizoen vieren.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Als de club uit Amsterdam een voorsprong van 2-0 weet te verdedigen, dan verzekert het zich minimaal van een plaats in de groepsfase van de Europa League. De ambities van de nummer twee van het afgelopen seizoen in de eredivisie reiken verder. ,,Het doel is natuurlijk het hoofdtoernooi van de Champions League", zei trainer Erik ten Hag.

Bij een zege over twee duels op Sturm Graz stuit Ajax in de derde voorronde op Standard Luik. Bij een goede afloop van dat tweeluik wachten twee beslissende duels met een nog onbekende tegenstander voor een plaats in de groepsfase van de Champions League.

Vlak voor de laatste training in de Merkur Arena wilde trainer Ten Hag nog niet zeggen of hij aankopen Dusan Tadic en Daley Blind al een basisplaats geeft. Beide spelers begonnen later aan de voorbereiding en vielen vorige week in tijdens de eerste ontmoeting met Sturm Graz. De geblesseerde spits Kasper Dolberg ontbreekt nog, Zakaria Labyad heeft zijn schorsing uitgezeten en is wel beschikbaar.

Dusan Tadic en Daley Blind

Dusan Tadic en Daley Blind

Ajax was vorige week superieur aan Sturm Graz en verzuimde met drie of zelfs meer doelpunten afstand te nemen. Ten Hag waakt voor al te veel euforie rond zijn ploeg. ,,Ik heb ook veel dingen gezien die beter moeten, al is dat logisch zo vroeg in het seizoen. Je moet het zo zien dat we de eerste helft van het tweeluik goed hebben afgesloten. Nu moeten zorgen dat we de hindernis definitief nemen."