Sport/Voetbal
2375589
Voetbal

Brands heeft Barça-back binnen

Lucas Digne is een ’Toffee’.

Lucas Digne is een ’Toffee’.

Everton heeft woensdag Lucas Digne gepresenteerd. De linksback komt over van FC Barcelona.

Lucas Digne is een ’Toffee’.

Lucas Digne is een ’Toffee’.

Technisch directeur Marcel Brands, deze zomer door The Toffees overgenomen van PSV, zat al langere tijd achter de Franse verdediger aan.

Digne, die Everton 22 miljoen euro kostte, heeft een contract voor vijf jaar getekend en gaat op Goodison Park met rugnummer twaalf spelen.

„Ik wil bij Everton mijn beste voetbal laten zien en de sterkste competitie van de wereld ontdekken. Iedereen houdt van de Premier League en ik vind het fantastisch dat ik hier nu deel van uit ga maken.”

De 25-jarige Digne vertrok in 2016 voor een kleine twintig miljoen euro van Paris Saint-Germain naar FC Barcelona. Bij de Catalanen slaagde hij er mede door de aanwezigheid van Jordi Alba niet om een vaste basisplaats af te dwingen.

,,Om een kleedkamer te hebben mogen delen met de beste spelers van de wereld was ongelooflijk. Ik kan iedereen alleen maar ontzettend bedanken'', aldus de Digne, die eerder ook uitkwam voor Lille en op huurbasis voor AS Roma.

Digne voetbalde twee seizoenen voor FC Barcelona. Daarin kwam hij tot 45 officiële wedstrijden en twee doelpunten. Met de Catalanen behaalde hij een landstitel, twee keer de Spaanse beker en een keer de Spaanse Super Cup.