Sport/Autosport
2376989
Autosport

Ricciardo heeft nieuws over toekomst

Daniel Ricciardo wilde zijn ophanden zijnde contractverlenging bij Red Bull al voor de zomerstop afhandelen, maar heeft na het missen van die deadline een nieuwe streefdatum naar buiten gebracht.

De Australiër wil voor of tijdens de GP van België (Spa-Franchorchamps, 26 augustus)) duidelijkheid verschaffen rond zijn verblijf in de Formule 1. De Red Bull-coureur lijkt met de contractverlengingen bij Mercedes en de ontwikkelingen bij Ferrari geen andere opties meer te hebben. Althans, niet bij de drie topteams.

Ricciardo verwachtte daarom medio juli al zijn contract te verlengen, maar moest na zijn testdag op de Hungaroring erkennen dat hij voor zijn vakantie nog geen duidelijkheid kan verschaffen.

Finetunen

„Het zal voor de race op Spa zeker rond zijn”, zegt hij nu tegen Motorsport.com. „Ik weet niet of de aankondiging al tijdens de zomerstop of pas in Spa zelf komt. Het gaat alleen nog om een beetje finetunen hier en daar. Maar verder is het allemaal goed. Ik weet zeker dat jullie binnenkort iets zullen horen.”

Max Verstappen verlengde eind vorig jaar al bij de Oostenrijkse renstal, maar Ricciardo hield de boot vooralsnog nog een beetje af om al zijn opties te onderzoeken. En daarbij is ook hij alsnog voor de komende twee jaar uitgekomen op Red Bull.