Sport/Voetbal
2378067
Voetbal

Van den Brom gelooft nog in AZ

John van den Brom

John van den Brom

ALKMAAR - Trainer John van den Brom legt zich niet neer bij een snelle uitschakeling van AZ in de tweede voorronde van de Europa League.

John van den Brom

John van den Brom

„Absoluut niet, anders kunnen we beter thuisblijven”, blikte hij strijdbaar vooruit naar de return van donderdag voor eigen publiek tegen FC Kairat uit Kazachstan. „We kunnen veel beter dan dat we vorige week hebben laten zien.”

AZ ging vorige week met 2-0 onderuit in Alma-Ata. Anders dan in die wedstrijd is aanwinst Dorin Rotariu nu speelgerechtigd. Teun Koopmeiners is ook weer fit en voor de geblesseerde Mats Seuntjens komt de return te vroeg. Aanvaller Bjørn Johnsen, overgekomen van ADO Den Haag, is nog niet inzetbaar.

„Dat is een gegeven”, zei Van den Brom. „We moeten altijd praten over de jongens die er wel zijn. We hebben de voorbereiding gedraaid met deze spelers, omdat Wout Weghorst al snel weg was. Ook hebben we er altijd rekening mee gehouden dat Alireza Jahanbakhsh zou vertrekken. We moeten het met deze spelers doen en daar hebben wij alle vertrouwen in. Dat kunnen zij donderdag tonen.”