Sport/Voetbal
2378567
Voetbal

Slutsky: ’We zijn beter, maar niet van heel ander niveau’

Leonid Sloetski

Leonid Sloetski

ARNHEM - Leonid Slutsky heeft gezien dat Gheorghe Hagi met zijn Viitorul zelfs het belang van de eigen competitie opzij heeft geschoven. Alles om Vitesse dwars te zitten in de voorronde van de Europa League.

Leonid Sloetski

Leonid Sloetski

„Ze hebben maandag met hun tweede team gespeeld in de competitie (1-1, red.)”, zegt de coach van Vitesse, die zag dat onder meer Nederlander Bradley de Nooijer en spits Denis Dragus (maker van de twee goals vorige week) op de bank zaten. Captain Ianis Hagi was er zelfs helemaal niet bij. „Dat betekent dat zij serieus gefocust zijn op morgen.”

Dat moet ook wel, want de Roemenen hebben in Gelredome iets recht te breien na de 2-2 van een kleine week geleden. En dan is er ook nog het kwaliteitsverschil waar de lovende woorden van Slutsky niet tegenop wegen. „Natuurlijk, we zijn beter. Maar niet drie keer beter of van een heel ander niveau. In voetbal gaat niet altijd de beste door. Zij hebben een goede mix van ervaring en een aantal briljante jonge spelers als Dragus en Hagi. Ze hebben een goede reputatie in Europa als een soort school voor talenten. Ik hoop echt dat we morgen ons beste niveau laten zien. En natuurlijk maken we dan een goede kans.”

Voor Alexander Büttner is het doel van morgen helemaal duidelijk na de problemen van vorige week. „We weten als team precies hoe we het nu anders moeten doen. We zijn blij dat we toen die twee goals nog maakten. Dan moet je het ook thuis afmaken. Dat moet dan maar gebeuren? Dat gaat gebeuren.”

Gaat Vitesse door, dan treft het in de volgende ronde de verliezer van de Champions League-voorronde tussen FC Basel en PAOK Thessaloniki. Zij spelen vanavond (20.00) hun tweede duel. PAOK won vorige week in eigen huis met 2-1.