Sport/Voetbal
2380161
Voetbal

Panama-trainer keer terug naar Ecuador

Aguirre naar Egypte, Cúper bondscoach Oezbekistan

Javier Aguirre

Javier Aguirre

Javier Aguirre gaat aan de slag als bondscoach van de Egyptische voetballers.

Javier Aguirre

Javier Aguirre

De 59-jarige Mexicaan is de opvolger van Héctor Cúper, die na het wereldkampioenschap voetbal opstapte. Egypte verloor alle drie de groepsduels bij de mondiale titelstrijd in Rusland.

Aguirre had op het WK van 2010 in Zuid-Afrika de Mexicaanse ploeg onder zijn hoede. Daarna was hij hoofdtrainer bij Espanyol en bondscoach van Japan. Met de Egyptische voetbalbond kwam de oud-international een contract voor vier jaar overeen.

Egypte begint volgende maand aan de kwalificatie voor de Afrika Cup. Aguirre debuteert met een thuiswedstrijd tegen Niger.

Cúper

Cúper, die eerder als clubtrainer werkzaam was bij onder meer Valencia, Real Mallorca en Internazionale, vervolgt zijn loopbaan in Oezbekistan.

De 62-jarige Argentijn moet de nationale voetbalploeg van dat land voor het eerst in de historie aan deelname aan het wereldkampioenschap helpen. Oezbekistan wil over vier jaar in Qatar van de partij zijn.

Ecuador

Hernán Darío Gómez keert terug als bondscoach van Ecuador. De 62-jarige Colombiaan was bij het WK nog actief als trainer van de voetballers van Panama, die voor het eerst in de geschiedenis meededen aan de mondiale titelstrijd.

Gómez had aan het begin van deze eeuw ook Ecuador onder zijn hoede. Hij bereikte met de Zuid-Amerikanen het WK voetbal van 2002.

„Ik ben blij om thuis te zijn. Een thuis dat ik nooit ben vergeten en waar ik altijd al dacht ooit terug te keren”, aldus Gómez, die volgend jaar met Ecuador het eerste grote toernooi speelt. In Brazilië staat dan de strijd om de Copa América op het programma.