Sport/Voetbal
2380676
Voetbal

Büttner vol branie: ’Beste linkerkant van Eredivise’

Alexander Büttner geeft een voorzet.

Alexander Büttner geeft een voorzet.

Alexander Büttner is weer helemaal terug bij Vitesse en vastberaden om dit seizoen te schitteren in de Gelredome.

Alexander Büttner geeft een voorzet.

Alexander Büttner geeft een voorzet.

De linksback werd vorig jaar door trainer Henk Fraser nog tijdelijk uit de selectie gezet vanwege een te hoog vetpercentage, maar in de 18 Eredivisie-duels die hij speelde kwam hij toch tot een prima aantal van zeven assists. Met name de samenwerking met Bryan Linssen verliep goed.

„We hebben in de voorbereiding weer laten zien dat we de beste linkerkant van de Eredivisie zijn. Dat zijn mooie dingen, dat willen we dit seizoen ook laten zien”, grapte een quasi-serieuze Büttner, die tijdens het interview met FOX Sports werd ingefluisterd door de meeluisterende Linssen. „Maar ik wilde het zelf ook al zeggen”, stelde de linksback met een knipoog.

Bryan Linssen was eenmaal trefzeker in Roemenië.

Bryan Linssen was eenmaal trefzeker in Roemenië.

Voordat de Eredivisie volgende week van start gaat en Büttner en Linssen hun woorden mogen gaan waarmaken, moet Vitesse donderdagavond eerst zien af te rekenen met FC Viitorul Constanța. De Arnhemmers ’verdedigen’ in eigen huis een 2-2 gelijkspel. Een remise met weinig doelpunten is al genoeg voor een plek in de derde voorronde van de Europa League.

„Maar we moeten er niet te gemakkelijk over denken”, waarschuwt Büttner zijn teamgenoten. „We moeten allemaal honderd procent willen winnen. We spelen tegen een goede tegenstander. We kwamen daar niet voor niets met 2-0 achter en met moeite kwamen we terug tot 2-2. Het gaat geen makkie worden, maar we moeten gewoon winnen.”

Mocht Vitesse de Roemenen uitschakelen dan wacht de ploeg van Leonid Slutsky in de volgende ronde een tweeluik met de Zwitserse topclub FC Basel.