Sport/Voetbal
238448115
Voetbal

Stam: ’Ajax geeft ook ruimtes weg’

Jaap Stam tijdens Young Boys - Feyenoord.

Jaap Stam tijdens Young Boys - Feyenoord.

Feyenoord-trainer Jaap Stam denkt dat zijn elftal zondag, drie dagen na de verloren Europa League-wedstrijd tegen Young Boys, kans maakt op een goed resultaat in het duel met Ajax.

Jaap Stam tijdens Young Boys - Feyenoord.

Jaap Stam tijdens Young Boys - Feyenoord.

„Uiteindelijk is het wel zo dat spelers na een moeizaam begin, zoals gisteren tegen Young Boys, zich herpakken en ervoor gaan knokken”, zei Stam een dag na de 2-0-nederlaag in Zwitserland.

Stam draait weliswaar niet goed met zijn elftal, toch gaat hij op zoek naar mogelijkheden om de Amsterdammers te bestrijden. „Ajax is een goed opgebouwde ploeg met individuele kwaliteiten. Maar Ajax geeft ook ruimtes weg”, aldus Stam. „Je kunt zeggen dat je compact moet spelen en bij vlagen zal dat ook moeten. Als je dat niet doet, dan wordt het voor Ajax makkelijk om veel balbezit te krijgen. Maar je moet zélf ook durven voetballen.”

Feyenoord staat na tien speelronden niet in het linkerrijtje en vindt zichzelf terug op de tiende plaats, met 14 punten. De laatste twee competitiewedstrijden leverden slechts één punt op en er is kritiek op het spel van de Rotterdammers. „Dat komt ook omdat je steeds te maken hebt met wisselingen binnen een groep, waardoor er geen automatismen ontstaan. Maar dat speelt al langer”, aldus Stam.

Het meespelen van Edgar Ié, die donderdag geblesseerd uitviel, is volgens Stam nog onzeker. De trainer was daarentegen hoopvol over het meespelen van Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen. Stam: „Met Rick gaat het al een stuk beter. We hebben er vertrouwen in dat ze zondag inzetbaar zijn, net als Ridgeciano Haps.”