Nieuws/Sport
2384961
Sport

Oranje boven bij AS Trencin: ’Tegen Feyenoord niets te verliezen’

Vreugde bij de spelers van AS Trencin

Vreugde bij de spelers van AS Trencin

TRENCIN - AS Trencin is donderdag de tegenstander van Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League. De club van eigenaar Tscheu La Ling won met 4-1 van de Poolse topclub Gornik Zabrze, dat in het uitduel al met 0-1 werd verslagen.

Vreugde bij de spelers van AS Trencin

Vreugde bij de spelers van AS Trencin

Uitblinker bij de fris spelende Slowaken was de 22-jarige Ashraf El Mahdioui, opgeleid door Ajax en voormalig speler van ADO Den Haag. Zoals AS Trencin toch de nodige Nederlanders rond heeft lopen. Tegen Gornik speelde Joey Sleegers (ex-Feyenoord, -Eindhoven, -NEC en -VVV) rechtsbuiten, viel Philippe van Arnhem (ex-RKC) in en zat Desley Ubbink (ex-RKC) op de bank, omdat de 25-jarige middenvelder na een blessure nog te weinig wedstrijdritme heeft. Tegen Feyenoord is Ubbink zeer waarschijnlijk wel inzetbaar.

Moniz

Coach is de Nederlander Ricardo Moniz, een bewonderaar van de visie van Johan Cruijff en dat is aan de speelwijze van AS Trencin te zien. Ook tegen Gornik Zabrze werd het 4-3-3-systeem met twee klassieke buitenspelers gehanteerd. De Polen waren vanaf de aftrap niet bestand tegen het technische surplus van de dominant spelende opponent

Het mag duidelijk zijn dat vooral voor de Nederlandse enclave binnen AS Trencin de confrontatie met Feyenoord heel speciaal is. Moniz: „Natuurlijk! We hebben in ieder geval niets te verliezen. Door onze manier van voetballen gebeuren er soms verrassende dingen. We hebben nogal wat talentvolle jongens die zich voorgenomen hebben niet als eeuwig talent de boeken in te gaan. We kijken in ieder geval naar Feyenoord uit.”