Sport/Voetbal
2385403
Voetbal

’Dit is een deceptie, een enorme teleurstelling’

Vlaar in zak en as na uitschakeling AZ

Ron Vlaar: „Niemand ging hier bij ons van uit.”

Ron Vlaar: „Niemand ging hier bij ons van uit.”

„Dit is een deceptie”, stelde Ron Vlaar donderdag, zichtbaar aangeslagen, na de uitschakeling van AZ in de voorronde van de Europa League.

Ron Vlaar: „Niemand ging hier bij ons van uit.”

Ron Vlaar: „Niemand ging hier bij ons van uit.”

De Alkmaarders, die vorig jaar als derde eindigden in de Eredivisie, gingen onderuit tegen FC Kairat Almaty uit Kazachstan.

„We hebben onszelf over twee wedstrijden gewoon tekortgedaan”, stelde Vlaar in gesprek met FOX Sports.

„Niemand ging hier bij ons van uit. Dan lijkt het misschien alsof we er te makkelijk over dachten, maar dat was absoluut niet zo. We waren gewoon niet goed genoeg. Zij hebben goed verdedigd en wij kwamen er moeilijk doorheen.”

Vlaar beseft dat AZ een lelijke beurt heeft gemaakt. „Waar je een heel seizoen voor hebt geknokt, is nu gewoon weg. Dat is een enorme teleurstelling.”

Fred Friday kon tegen de Kazakken niet imponeren.

Fred Friday kon tegen de Kazakken niet imponeren.

De ploeg van John van den Brom begint de Eredivisie volgende week met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Vlaar: „We moeten hier goed mee om zien te gaan. We hebben nog een week. We moeten dezelfde weg als vorig jaar zien in te slaan.”

Afmaker

AZ haalde pas laat spits Bjørn Johnsen van ADO binnen als vervanger van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Wout Weghorst binnen. De Noor was tegen FC Kairat Almaty niet speelgerechtigd, waardoor Fred Friday - die vorig jaar nog werd uitgeleend aan Sparta - in de punt van de aanval begon.

Dat AZ een afmaker mist en niet klaar is voor de competitiestart wijst Vlaar van de hand. „In ons spel creëren wij genoeg kansen, niet alleen voor de spits, maar bijna elke andere positie. Ik ben ervan overtuigd dat we volgende week klaar zijn om de competitie te starten, met wie dat ook moge zijn.”