Sport/Voetbal
238703283
Voetbal

Frank Wormuth langer bij Heracles Almelo

Frank Wormuth blijft langer in Almelo.

Frank Wormuth blijft langer in Almelo.

Frank Wormuth is ook komend seizoen trainer van Heracles Almelo. De club en de 60-jarige Duitser, die sinds 1 juli 2018 in Almelo werkzaam is, hebben het contract met een jaar verlengd. Zijn oude verbintenis liep deze zomer af

Frank Wormuth blijft langer in Almelo.

Frank Wormuth blijft langer in Almelo.

„Ik ben heel blij dat ik langer bij deze club blijf. Ik voel me hier goed”, vertelt Wormuth. De trainer geeft aan altijd een uitdaging te willen zien. „En de huidige ploeg beschikt daarvoor over de juiste voorwaarden. Dat is de reden dat ik graag met hen blijf werken. Voor nu is het belangrijkste dat we dit seizoen zo goed mogelijk afsluiten. We hebben nog genoeg mogelijkheden om op te vallen in de Eredivisie.”

Wormuth is bezig aan zijn derde seizoen bij de club uit Overijssel. In het eerste jaar werd Heracles knap zevende. Een jaar later stond de ploeg achtste, toen de competitie werd stilgelegd vanwege de coronacrisis. In de huidige voetbaljaargang staat de club voorlopig op een tiende plek. Het is dus niet gek dat de club graag doorgaat met de coach.

„We zijn zeer tevreden over onze samenwerking tot nu toe”, zo licht technisch directeur Tim Gillessen toe. „Frank en de club passen goed bij elkaar. We zijn daarom blij dat dat we samen verder gaan. We zetten sportief in op drie doelstellingen: met betrekking tot de plek op de ranglijst, het spelen van aantrekkelijk voetbal en de ontwikkeling van onze spelers. Op al die onderdelen zien we een positieve uitwerking. Dat willen Frank en wij graag continueren.”