Nieuws/Sport
238883
Sport

Inhaalrace Bendsneyder komt te laat op gang

Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder

SACHSENRING - Met zijn vijfde overwinning van het seizoen heeft de Spanjaar Joan Mir zijn leiding in het Moto3-kampioenschap versterkt. Op de Sachsenring wist de Leopard Honda-coureur in een zinderende eindstrijd de Italiaan Romano Fenati (Honda) en zijn landgenoot Marcos Ramirez (KTM) af te troeven. Red Bull KTM-coureur Bo Bendsneyder die een matige start had, werd uiteindelijk nog knap achtste dankzij een inhaalrace. Met een sterke slotfase vocht Rotterdammer zich van zeventiende plek naar voren en door een aantal uitvallers voor hem pakte hij een top tien klassering.  

Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder

Voor Aron Canet liep de race slecht af. De winnaar van de TT Assen en nummer twee in het kampioenschap kwam er niet aan te pas en uiteindelijk ging de Spanjaard door een eigen fout onderuit met zijn Honda. KTM-rijder Gabriel Rodrigo die Bendsneyder in Assen een zwieper gaf, kwam ook niet aan de finish.

In het kampioenschap heeft Mir nu 37 punten voorsprong op nieuwe tweede man Fenati. Canet staat derde op 55 punten achterstand. Bo Bendsneyder staat 16e met 25 punten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop