Nieuws/Sport
2391053
Sport

Lokale held Kornfeil op pole in Tsjechische GP

Jakub Kornfeil groet zijn fans

Jakub Kornfeil groet zijn fans

BRNO - In zijn 155ste grandprixdeelname en uitgerekend in zijn thuiswedstrijd op de Automotodrom Brno heeft de Tsjech Jakub Kornfeil zijn eerste pole positie in zijn carrière gepakt.

Jakub Kornfeil groet zijn fans

Jakub Kornfeil groet zijn fans

De 25-jarige Honda-coureur die nog voor het Nederlandse team RW Racing heeft gereden, zette in de Moto3-kwalificatie zijn snelste tijd in de allerlaatste ronde neer. De meest ervaren rijder in de lichtste grandprixklasse werd daarmee de eerste Tsjech die in de grandprix's op pole staat sinds Lukas Pesek in 2007.

In het startveld ontbrak WK-leider Jorge Martin. De Spanjaard liep bij een crash in de vrijdagtraining een handfractuur op. Hij mist daardoor de Monster Energy Grand Prix Ceske republiky.

De Moto3-kwalificatie kenmerkte zich door een spannende finale, waarin de rijders lang wachtten om vlak voor het vallen van de vlag hun snelste ronde te rijden. De Italiaan Fabio Di Giannantonio kwam te laat de baan in om bij de snelsten aan te haken. De Honda-rijder zakte van de eerste naar de vijfde plaats. De eerste vier op de grid (Kornfeil, McPhee, Ramirez en Oettle) klokten hun toptijd in die laatste ronde, allen op een KTM-machine.