Nieuws/Sport
2393167
Sport

Nederlandse motorcoureur onderuit in Tsjechië

Domper voor Bendsneyder

Bo Bendsneyder tijdens een eerdere GP.

Bo Bendsneyder tijdens een eerdere GP.

De Moto2-race op het Automotodrom Brno is voor niet alleen voor Bo Bendsneyder op een grote teleurstelling uitgelopen maar ook voor zijn Franse team Tech 3 Racing.

Bo Bendsneyder tijdens een eerdere GP.

Bo Bendsneyder tijdens een eerdere GP.

Al in de eerste ronde van de Tsjechische Moto2 Grand Prix schoven de Nederlander en zijn Australische teamgenoot Remy Gardner gezamenlijk onderuit in een crash, waarbij ook de Spanjaard Joan Mir was betrokken.

De 19-jarige Bendsneyder uit Rotterdam zag daardoor zijn ambitie om zijn eerste WK-punt te scoren al verdampen voordat de race goed en wel op gang was gelopen. Met zijn achttiende startplaats had de beste kwalificatie van het seizoen verricht en in de warming up zelfs de veertiende tijd geklokt.

Zo dramatisch het begin van de race verliep, zo zinderend ontspon zich de wedstrijd onder warme omstandigheden. Uiteindelijk zegevierde de Portugese KTM-fabriekscoureur Miguel Oliviera die in de laatste bocht een iets betere exit had dan Kalex-rijder en pole-winnaar Luca Marini. De 20-jarige Italiaan die een halfbroer van moederskant is van Valentino Rossi is, kwam in de spannende race 7/100 te kort en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Mocht hij hebben gewonnen zou dat niet alleen een historische zege voor hemzelf betekenen, maar ook in de voetsporen van 'Vale' zijn getreden die 22 jaar geleden in Brno ook zijn eerste grandprix-overwinning boekte in de 125cc-klasse.

Door de zege van Oliviera nam hij de leiding over van Marini's teamgenoot Francesco Bagnaia in de WK-stand (166 om 164 punten). Alex Marquez behaalde door een crash geen punten. De broer van Marc Marquez blijft derde in het wereldkampioenschap maar liep een grotere achterstand op (113 punten).