Sport/Tennis
239359213
Tennis

Roger Federer rekent in drie sets af met Richard Gasquet

Roger Federer

Roger Federer

Londen - Roger Federer heeft overtuigend de derde ronde van Wimbledon bereikt. Alleen in de eerste set had hij het echt lastig met Richard Gasquet, die hij met 7-6 (1), 6-1 en 6-4 versloeg.

Roger Federer

Roger Federer

In de eerste set ging het heel gelijk op tussen de twee tennisveteranen. Nadat er twaalf games op een rij geen break was gemaakt, moest de tiebreak de beslissing brengen. Daarin trok Federer vrij eenvoudig aan het langste eind (7-1).

Terwijl er soms zeer fraaie punten te zien waren van beide spelers, ging het de Zwitserse ster bij aanvang van de set een stuk makkelijker af. Hij denderde over Gasquet heen. Gasquet sleepte op de valreep nog een game in de wacht, waardoor hij deze set met 6-1 moest afstaan.

Zijn hervatting in het derde bedrijf was beter, maar toch was het Federer die in de zevende game van de partij de break wist te forceren. De twintigvoudig grandslamwinnaar maakte het karwei vervolgens uitstekend af.

Meevaller in de eerste ronde

In de eerste ronde kende Federer in een lastige situatie een meevaller. Zijn Franse tegenstander Adrian Mannarino gaf na de vierde set op met een blessure. De stand was toen 2-2 in sets. „Maar zo wil je niet winnen”, zei Federer naderhand.

Federer (39) is de oudste tennisser in 46 jaar die de derde ronde op Wimbledon bereikt. De Australiër Ken Rosewall presteerde dat in 1975 op 40-jarige leeftijd. In de volgende ronde komt Federer nu een Brit tegen, Cameron Norrie.

Exit Azarenka

Voor Victoria Azarenka zit Wimbledon er na twee rondes op. De Wit-Russische en voormalig nummer een van de wereld werd uitgeschakeld door Sorana Cirstea. Ze verloor met 7-6 (5), 3-6, 6-4 van de Roemeense.