Nieuws/Sport
2394210
Sport

Zelfs tuimeling weerhoudt Herlings niet van GP-zege

Jeffrey Herlings (m.) straalt op het podium.

Jeffrey Herlings (m.) straalt op het podium.

LOMMEL - Jeffrey Herlings tuimelde licht van zijn KTM-machine in het zicht van de finish, maar won desondanks met 33 seconden voorsprong de tweede manche van de Grand Prix van België.

Jeffrey Herlings (m.) straalt op het podium.

Jeffrey Herlings (m.) straalt op het podium.

Beter kan de suprematie van de motorcrosser niet worden geïllustreerd. De 23-jarige Brabander uit Oploo schreef na zijn zege in de eerste race tevens de Grote Prijs op zijn naam.

Leiding aangescherpt

Het was al weer zijn dertiende dagzege van het seizoen waarmee hij zijn leiding in het wereldkampioenschap aanscherpte. Zijn rivaal Tony Cairoli eindigde als tweemaal als tweede en moest daardoor zes punten inleveren ten opzichte van de Nederlander, die nu 36 punten op de Italiaan voorstaat.

Hoewel streek- en teamgenoot Glenn Coldenhoff de hole-shot won, pakte Herlings al snel de leiding in de wedstrijd die voor hem een tweede thuiswedstrijd was na de Grand Prix op Valkenswaard. Lommel ligt slechts enkele kilometers over de grens en Herlings kent het zandcircuit op zijn duimpje. Dat voordeel erkende ook Cairoli, die langzaam herstelt van een hinderlijke duimblessure.

Tevreden tweede

De negenvoudig wereldkampioen motorcross wist dat zijn concurrent favoriet was op het circuit waar hij kon rekenen op een grote supporterschare. „Jeffrey is altijd sterk in het zand. Ik ben tevreden met mijn tweede plaats, waardoor het kampioenschap nog steeds open blijft”, zei de coureur die KTM de dubbel bezorgde.

Herlings, die het zweet van zijn zicht moest vegen, was het met zijn rivaal eens. „Aan de wereldtitel denk ik nog niet, want we hebben nog veel races te gaan. Deze overwinning voelde goed, want de omstandigheden waren door de warmte best wel zwaar”, vertelde de winnaar.

Coldenhoff miste net aan het GP-podium na zijn zesde en knappe derde plaats in race 2. Die eer moest hij laten aan Husqvarna-rijder Max Anstie, die als derde in de daguitslag werd gehuldigd na zijn vierde plaats in race 2.

Lommel. MXGP. WK-stand: 1. Herlings 683, 2. Cairoli 647, 3. Desalle (Bel) Kawasaki 503.