Sport/Voetbal
2396461
Voetbal

Bergwijn volgt voorbeeld Zoet en De Jong

Steven Bergwijn

Steven Bergwijn

PSV heeft het contract van Steven Bergwijn opengebroken en verlengd. De aanvaller ligt nu tot medio 2022 vast in Eindhoven.

Steven Bergwijn

Steven Bergwijn

Bergwijn brak vorig seizoen definitief door bij PSV en is inmiddels basisspeler. De vleugelspeler speelde zich met zijn sterke spel in de belangstelling van Girondins Bordeaux, dat hem deze zomer graag wilde inlijven. PSV weigerde echter om medewerking te verlenen.

Bergwijn liet op zijn beurt weten het geen probleem te vinden om nog een seizoen in Eindhoven te spelen en heeft nu bijgetekend. „Ik ben inderdaad nog niet klaar bij PSV. Ik kan in Nederland nog voldoende leren en natuurlijk gaan we voor kwalificatie voor de Champions League. Dat is het hoogste podium, daar wil ik graag extra ervaring op doen.”

Interim technisch manager John de Jong is content met het verlengen van Bergwijn, die daarmee het voorbeeld volgt van Luuk de Jong en Jeroen Zoet. „Dit nieuwe contract voor Steven is een signaal in alle opzichten. Wij willen hem belonen voor zijn uitstekende ontwikkeling, Steven geeft er mee aan dat hij beseft hier nog niet uitgeleerd te zijn. Wij zijn enorm trots op Steven.”