Nieuws/Sport
2398434
Sport

Comenentia mist finale kogelstoten: ’Ik heb alles gegeven’

Denzel Comenentia

Denzel Comenentia

BERLIJN - Denzel Comenentia heeft op zijn eerste EK atletiek bij de elite niet kunnen imponeren.

Denzel Comenentia

Denzel Comenentia

De 22-jarige krachtatleet kwam in Berlijn ruim tekort voor een plek in de finale van het kogelslingeren. Hij slingerde de 7,26 kilo zware kogel in de kwalificatie naar 70,70 meter als beste afstand, bij lange na niet genoeg om bij de eerste twaalf te eindigen die later in het toernooi om de medailles strijden.

Comenentia scherpte het Nederlands record dit jaar drie keer aan en heeft het op 76,41 gezet. Met die afstand zou hij de finale wel hebben bereikt. Regerend Europees kampioen Pawel Fajdek uit Polen was de beste in de kwalificaties met 77,86.

Ongeldige worpen

De 70,70 bleek uiteindelijk de 22e plaats waard. Comenentia kon zijn matige worpen niet echt verklaren. „De eerste twee waren ongeldig en dat zit je er al niet lekker in. De derde worp was redelijk, maar technisch liep het niet. Ik heb alles gegeven, maar het lukte niet.”

Het EK in Berlijn was Comenentia’s laatste wedstrijd van dit jaar. „Ik studeer en train in Amerika en daar begint het seizoen al vroeg. Ik heb veel wedstrijden gedaan dit jaar. Niet dat ik vermoeidheid voelde, maar ik had duidelijk niet het vereiste niveau”, zei de geboren Amsterdammer in het Olympisch Stadion van Berlijn, waar hij de tweede Nederlandse kogelslingeraar ooit was op een groot kampioenschap. Hans Houtzager ging hem lang geleden voor, op de Olympische Spelen van 1936.