Sport/Voetbal
2400943
Voetbal

Feyenoord zonder St. Juste; Van Persie en Toornstra onzeker

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Feyenoord speelt donderdagavond het voorrondeduel in de strijd om de Europa League tegen AS Trencín zonder Jeremiah St. Juste.

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Het is nog onzeker of aanvoerder Robin van Persie en of Jens Toornstra en kunnen meespelen in Slowakije . „We bekijken morgen of zij mee kunnen”, aldus trainer Giovanni van Bronckhorst.

De drie moesten in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV het veld vroegtijdig verlaten. ,,Jens heeft vandaag getraind, dus hij is weer aangesloten. Hij kon zijn arm niet meer strekken na het duel. Dat was pijnlijk, maar als je ziet wat hij nu al kan doen, is dat hoopgevend. We kijken morgen of Robin ook mee kan. In zijn geval moeten we ook goed kijken naar de omstandigheden, want in Slowakije spelen we bijvoorbeeld op kunstgras. Dat neem je dan wel mee in je besluit.''

Yassin Ayoub en Nicolai Jørgensen zijn er in elk geval nog niet bij donderdag, meldt Van Bronckhorst. Tonny Vilhena is geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Napoli vorig seizoen.

Het duel begint al om 19.00 uur. Feyenoord had vanwege de warmte liever om 20.30 uur gespeeld. Maar Van Bronckhorst vindt dat zijn mannen zich daar niet druk over moeten maken, net zoals het spelen op kunstgras. ,,Het is belangrijk met welke houding en mindset wij donderdag op het veld staan. Wij moeten ons niveau en de volgende ronde halen''.