Sport/Voetbal
2402600
Voetbal

Voetbalsters Ajax starten goed in Europa

Ellen Jansen

Ellen Jansen

BELFAST - De voetbalsters van Ajax hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd voor de Champions League overtuigend gewonnen.

Ellen Jansen

Ellen Jansen

De landskampioen versloeg de Ierse club Wexford Youths in Belfast met 4-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Ajax moest na de tweede landstitel op rij afscheid nemen van internationals als Stefanie van der Gragt, Merel van Dongen en Desiree van Lunteren, die allemaal naar het buitenland gingen. Daarvoor in de plaats kwamen speelsters als Kika van Es, Marthe Munsterman, Vanity Lewerissa en Ellen Jansen, die bij de aftrap van het Europese avontuur allemaal in de basis stonden.

In de eerste minuut na rust kwam Wexford Youths op voorsprong, maar een minuut later trok Kay-lee de Sanders de stand gelijk. De nieuwe spits Jansen kopte de 2-1 binnen, aanvoerster Loïs Schenkel-Oudemast tekende voor de derde treffer. Liza van der Most zorgde met een prachtige lob over de Ierse keepster voor de 4-1.

Ajax speelt vrijdag tegen de Noord-Ierse club Linfield en sluit de kwalificatiegroep maandag af tegen Thór uit IJsland. De tien groepswinnaars en de twee beste nummers twee plaatsen zich voor de eerste knock-outronde van de Champions League. Twintig topclubs zijn daarvoor automatisch al geplaatst.