Nieuws/Sport
2403273
Sport

Schippers: ’Brons is goed, ik ben blij’

Dafne Schippers is content met haar bronzen medaille.

Dafne Schippers is content met haar bronzen medaille.

BERLIJN - Hoewel Dafne Schippers in het Olympisch Stadion van Berlijn werd onttroond als Europees kampioene op de 100 meter, was de Utrechtse atlete toch blij met brons.

Dafne Schippers is content met haar bronzen medaille.

Dafne Schippers is content met haar bronzen medaille.

„Een medaille is een medaille, daar ging ik voor. Ik ben gewoon blij”, zei Schippers direct na de finish bij de NOS. De Britse Dina Asher-Smith was oppermachtig en snelde naar het goud in 10,85. Schippers pakte op gepaste afstand het brons in haar beste tijd van dit seizoen, 10,99.

„Ik voel me goed, ik ben goed in ’shape’. Mijn start was heel goed, maar ik kon het niet helemaal doortrekken. Maar ik heb wel mijn beste tijd van dit seizoen gelopen, daar ging het om. Ik houd van zulke wedstrijden. En vandaag betekende dat brons voor mij. Voor nu is dat gewoon goed.”

Ze ontkende niet dat goud haar doel was. „Als je een topsporter laat denken dat-ie zilver of brons gaat halen, moet je ’m niet laten starten. Ik kom hier om te winnen, dat is de mentaliteit. Maar die meiden waren in het voorseizoen al sterker. En dat ik zilver verlies op één honderdste, vind ik niet erg. Dat hoort erbij, dat is sprinten.”

Tweede versnelling

Op naar de 200 meter. „Daarop telt op dit moment alleen goud voor mij”, zei de tweevoudig wereldkampioene op dat nummer. „Ik merk dat mijn tweede versnelling er steeds meer inzit en dat wil ik in de halve finales graag laten zien.”