Sport/Autosport
24079
Autosport

Vandoorne: 'Met Verstappen om overwinning strijden'

Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne (24) staat voor zijn allereerste seizoen in de Formule 1 en heeft grote plannen. Het Belgische talent reed dit jaar al één race voor McLaren-Honda, "maar nu begint het echte werk."

Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne

De Vlaming wordt bij de Britse renstal de teamgenoot van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en neemt het stoeltje over van Jenson Button, ook een voormalig wereldkampioen.

Vandoorne gaf al eerder aan dat de successen van Max Verstappen waarschijnlijk teams hebben overtuigd dat het niet verkeerd hoeft uit te pakken om met jong talent in zee te gaan. Dat hij nu al veel vergeleken wordt met de Limburger snapt Vandoorne wel. "Dat is normaal, al zijn we helemaal anders", stelt de Belg bij Sporza. "We hebben verschillende karakters."

"Veel autosportliefhebbers kijken uit naar een duel tussen ons. Hopelijk kunnen we samen voor de overwinningen strijden."

Volgend jaar al? "Waarom niet? Het zal afhangen van de auto. Waarschijnlijk zal die nog niet goed genoeg zijn, maar we zullen wel stappen vooruit zetten."

Bahrein

Vandoorne maakt al sinds 2013 deel uit van het opleidingsprogramma van McLaren. Afgelopen seizoen maakte hij zijn racedebuut in de Formule 1 in Bahrein, als vervanger van Alonso, waarbij de Belg het eerste WK-punt van dit seizoen voor het team scoorde door als tiende te finishen.