Sport/Voetbal
2412200
Voetbal

Van ’t Schip wil voetbal laten zegevieren in Zwolle

PEC-spelers niet van veld te slaan

John van 't Schip tijdens een oefenwedstrijd van PEC Zwolle met Excelsior.

John van 't Schip tijdens een oefenwedstrijd van PEC Zwolle met Excelsior.

De spelers van PEC Zwolle waren donderdag na de laatste training voor het openingsduel van de Eredivisie niet van het veld te slaan.

John van 't Schip tijdens een oefenwedstrijd van PEC Zwolle met Excelsior.

John van 't Schip tijdens een oefenwedstrijd van PEC Zwolle met Excelsior.

Een aantal bleef nog wat afronden, maar op een gegeven moment moest trainer John van ’t Schip ingrijpen en de voetballers naar de kleedkamer sturen. „Het is natuurlijk een goed teken, maar ze moeten wel wat overhouden voor morgen.”

PEC ontvangt vrijdag sc Heerenveen in het Mac3Park Stadion. „Morgen moeten ze zo fris en scherp mogelijk aan de aftrap staan.”

Van ’t Schip is vol vertrouwen in aanloop naar de seizoensopener, zo blijkt in gesprek met FOX Sports. „De voortekenen zijn goed. De voorbereiding verliep goed, zowel conditioneel als speltechnisch zag het er goed uit. Dat geeft vertrouwen, al zegt het natuurlik nog niks. De voorbereiding blijft de voorbereiding.”

SC Heerenveen kende onder de nieuwe trainer Jan Olde Riekerink een stuk moeizamere aanloop. „Zij hebben een aantal uitslagen neergezet die misschien niet echt aanspreken, maar we hebben vaker gezien dat wanneer de competitie begint de puzzelstukjes somsineens in elkaar vallen. Juist omdat het in de voorbereiding is misgegaan.”

PEC beschikt over flink wat nieuwe spelers. De Zwollenaren haalden acht nieuwe spelers: Mike van Duinen, Vito van Crooij, Clint Leemans, Gustavo Hamer, Zian Flemming, DarrylLachman, Kenneth Paal en Denis Genreau.

„Zij hebben zich goed aangepast, aan de groep, maar ook aan de manier van spelen. Het is altijd afwachten, maar ik verwacht dat we ons als team op een mooie manier gaan presteren. We hopen dat het voetbal gaat zegevieren, in combinatie mét resultaten. Wij denken dat dat samen kan gaan en daar werken we hard voor.”

Dat PEC vorig seizoen na de winterstop in een vrije val belandde en van plek vier naar plek negen kelderde is Van ’t Schip vergeten. „Dat speelt helemaal niet meer. We hebben nu een haal ander team en willen gewoon een goede, frisse start maken.”