Sport/Voetbal
2414315
Voetbal

Fosu-Mensah op huurbasis naar Craven Cottage

Timothy Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah

LONDEN - Timothy Fosu-Mensah voetbalt komend seizoen voor Fulham.

Timothy Fosu-Mensah

Timothy Fosu-Mensah

De Engelse club, terug in de Premier League, huurt de twintigjarige Amsterdammer voor een jaar van Manchester United. Fosu-Mensah kwam afgelopen seizoen als huurling uit voor Crystal Palace.

De multifunctionele verdediger verhuisde vier jaar geleden uit de jeugdopleiding van Ajax naar ManUnited. Begin 2016 maakte Fosu-Mensah zijn debuut in de hoofdmacht van de Engelse recordkampioen. Vorig jaar mocht hij ook voor het eerst zijn opwachting maken in het Nederlands elftal. De teller staat inmiddels op drie interlands. Omdat Fosu-Mensah weinig uitzicht heeft op speeltijd bij Manchester United, verhuist hij naar het ambitieuze Fulham.

,,Ik heb een goed gevoel bij deze club'', zei Fosu-Mensah, die zaterdag voor Fulham kan debuteren in de thuiswedstrijd tegen uitgerekend Crystal Palace. ,,Voor mijn ontwikkeling is dit een goede stap.''

Fulham haalde op de slotdag van de Engelse transferperiode ook twee spelers weg uit Spanje. Doelman Sergio Rico (Sevilla) en de Argentijnse aanvaller Luciano Vietto (Atlético Madrid) kwamen op huurbasis naar Craven Cottage.