Nieuws/Sport
2417035
Sport

Bendsneyder moet op zoek naar ander Moto2-team

ZELTWEG - Motorcoureur Bo Bendsneyder moet voor volgend MotoGP-seizoen op zoek naar een andere renstal dan zijn huidige Moto2-team Tech3 Racing.

De Franse teambaas Hervé Poncharal maakte vandaag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk bekend dat hij in 2019 als hij met het Red Bull KTM Tech3 uitkomt, met een compleet nieuw rijdersduo aan de start verschijnt. Dat betekent ook dat er voor Bendsneyders’ Australische teamgenoot Remy Gardner geen plaats meer is.

Beiden worden vervangen door de huidige Moto3-rijders Philipp Oettl en Marco Bezzecchi. De Duitser Oettl won dit seizoen in Jerez zijn eerste Moto3-race en de Italiaan Bezzecchi staat momenteel aan de leiding van het kampioenschap.

Gezien de matige resultaten van de enige Nederlandse coureur in het grandprixcircuit en de zoon van oud-wereldkampioen Wayne Gardner kwam de bekendmaking van Poncharal niet als een verrassing. Hij liet al eens weten dat hij het tegenover zijn sponsors en investeerders niet kon maken om coureurs aan te houden die niet naar verwachting presteren. Op zijn ’short-list’ voor 2019 kwamen zij al niet meer voor.

Ook Bendsneyder is ervan doordrongen dat zijn positie op het spel stond zolang aer geen punten worden gescoord. „Het is een harde wereld”, wist hij al. Het management van de Rotterdammer is momenteel achter de schermen in gesprek met een aantal ander teams voor een langer verblijf in de Moto2 klasse, waarin vanaf volgend jaar met een nieuw Triumph-motorblok en nieuw ECU van Magneti Marelli wordt gereden.