Nieuws/Sport
2418835
Sport

Regenstunt van RW GP-coureurs geen garantie voor Moto2-contract

Steven Odendaal

Steven Odendaal

SPIELBERG - Het Nederlandse Moto2-team NTS RW Racing GP beleefde een historisch en hemels moment, nadat zijn beide rijders Steven Odendaal en Joe Roberts de tijdenlijst aanvoerden tijdens de Motorrad Grand Prix von Österreich.

Steven Odendaal

Steven Odendaal

Dat is in het WK-bestaan van het Drentse raceteam van eigenaar Roelof Waninge nimmer voorgekomen.

Er moet echter wel worden bij verteld dat het gebeurde in de kletsnatte, tweede vrije training, waarin de meeste topcoureurs hun machines in de pitboxen hielden. Sommigen die zich wel op de spekgladde piste van de Red Bull Ring waagden, kwamen van een koude kermis thuis door te crashen, onder wie Sam Lowes, Tetsuta Nagashima en Joan Mir.

De Zuid-Afrikaan Odendaal en Amerikaan Roberts die in de droge, eerste training een 25ste en 27ste tijd klokten, zijn met hun regenstunt echter nog niet verzekerd van contractverlenging bij RW Racing. Teammanager Jarno Janssen hoopt dit weekeinde in Oostenrijk een van de twee te kunnen aankondigen voor het seizoen 2019. Hij kreeg vandaag van teamorganisatie IRTA en promotor Dorna de bevestiging dat RW volgend jaar weer met twee rijders aan het wereldkampioenschap kan meedoen. „De tweede plek is nog onzeker. Daar zijn serieuze kandidaten voor”, verklaarde Janssen.

Hij is onder meer in onderhandeling met de Duitser Dominique Aegerter die al negen jaar in de Moto2 actief is, en de Japanner Nagashima vanwege de Japanse connectie (NTS-frame) met de Nederlanders. Klein probleem is dat Nagashima onder contract bij Honda staat en de Moto2 volgend jaar op Triumph-blokken overstapt in plaats van 600cc Honda-motoren.

Ook met Bo Bendsneyder’s vader en begeleider Steven heeft Janssen gesproken. „Maar dan wordt al snel gesuggereerd dat we in onderhandeling zijn als men ons op de circuits tussen twee vrachtwagens ziet praten”, houdt Janssen zich op de vlakte. Hij waarschuwt: „Het is nu de tijd dat de plekken in de Moto2 worden verdeeld. Ik hoop voor Bo dat zij niet te laat gereageerd hebben.”