Sport/Voetbal
2419478
Voetbal

Balende Thorsby: ’Ik begrijp scheidsrechter niet’

Dennis Higler stuurt Morten Thorsby van het veld.

Dennis Higler stuurt Morten Thorsby van het veld.

ZWOLLE - SC Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby hield gemengde gevoelens over aan de overwinning van SC Heerenveen (2-3) bij PEC Zwolle.

Dennis Higler stuurt Morten Thorsby van het veld.

Dennis Higler stuurt Morten Thorsby van het veld.

De Noor scoorde net als vorig seizoen twee keer in de eerste Eredivisie-wedstrijd van de Friezen. „Iedereen was er verbaasd over dat ik weer twee keer scoorde”, lachte de middenvelder tegenover Fox Sports. „De eerste, met mijn hoofd, was een goede goal. Ik heb het koppen wel verbeterd, ja.”

Met een knappe volley zette Thorsby SC Heerenveen zelfs op voorsprong, maar tien minuten na rust kwam zijn optreden in Zwolle abrupt tot een einde. „Ik probeerde het schot van Mike van Duinen met mijn borst tegen te houden”, zei Thorsby. „Maar ik kreeg hem op mijn arm.” Strafschop voor PEC en rood voor Thorsby, zo oordeelde scheidsrechter Dennis Higler.

Geen rode kaart

En daar baalde Thorsby van, zeker omdat Van Duinen de rebound na zijn handsbal binnen schoot. „Ik begrijp niet waarom de scheidsrechter niet door liet spelen. Dan had PEC gescoord en had ik geen rode kaart hoeven hebben. Waar moet ik mijn arm dan laten?”

Nu moest Thorsby na 55 minuten naar de kant en is hij volgende week tegen Vitesse geschorst. „Ja, dat is inderdaad jammer. Maar hopelijk kan ik daarna de draad van het scoren en winnen weer oppakken. Het moet niet bij deze twee doelpunten blijven”, besloot de pechvogel toch nog met een lach.”