Sport/Voetbal
2419806
Voetbal

Vijverberg kookt nu al voor Feyenoord

Henk de Jong

Henk de Jong

DOETINCHEM - Het stadion van Zilina kookte donderdagavond voor Feyenoord en dat zal morgen op de Vijverberg niet anders zijn. De Superboeren zijn klaar voor hun comeback in de Eredivisie, die gepaard gaat met een kraker tegen de Rotterdammers.

Henk de Jong

Henk de Jong

Het duel is ’kats uutverkocht’ meldt de trots van Doetinchem en trainer Henk de Jong wil hetzelfde spektakel gaan bieden als AS Trencin donderdagavond deed. Het is duidelijk dat de kwetsbaarheid van Feyenoord, die in Slowakije werd aangetoond, inspirerend werkt voor clubs van het kaliber De Graafschap. „We weten alles van Feyenoord en ik wil dat ook wij met lef gaan spelen, dat moeten we in al onze thuisduels sowieso doen”, zegt De Jong.

Zijn ploeg heeft de afgelopen weken bikkelhard getraind om vanaf de eerste dag indruk te maken in de Eredivisie. Elk puntje, ook in de beginfase al, kan cruciaal zijn om De Graafschap in de Eredivisie te houden.

De Jong en zijn spelers hebben vanzelfsprekend hun ogen uitgekeken toen ze donderdagavond de tv inschakelden voor de Europese wedstrijd van Feyenoord tegen AS Trencin. De promovendus rekent zich ook weer niet te snel rijk, want De Jong stipt na de vrijdagtraining in Westendorp fijntjes aan dat Feyenoord wel met een andere ploeg zal aantreden. „Zo’n grote nederlaag laten ze zich geen twee keer overkomen. Tegen ons keert een aantal spelers terug van afwezigheid bij Feyenoord. Dan zal er echt een goede ploeg staan. Hoe wij precies gaan spelen wordt zondag duidelijk, maar wij gaan ons eigen spel spelen. Ik wil dat onze supporters met een goed gevoel naar huis gaan.”