Sport/Voetbal
2419891
Voetbal

’AZ en Ajax, makkie voor Emmen...’

Trainer/coach Dick Lukkien van voetbalclub FC Emmen

Trainer/coach Dick Lukkien van voetbalclub FC Emmen

EMMEN - FC Emmen speelt voor het eerst in de clubhistorie in de Eredivisie en heeft qua tegenstanders in de beginfase weinig te klagen. „Eerst ADO Den Haag-uit, dan AZ-thuis en aansluitend Ajax-uit”, somt Dick Lukkien op. „Dat is gelukkig een vrij gemakkelijk programma…”

Trainer/coach Dick Lukkien van voetbalclub FC Emmen

Trainer/coach Dick Lukkien van voetbalclub FC Emmen

Dat laatste zegt de trainer van FC Emmen uiteraard met een knipoog. Zonder gekheid: het zou niet raar zijn als de Drentse club na drie wedstrijden op nul punten staat. Op dit moment wordt Lukkien gezien als de verlosser en kan hij weinig fout doen bij de supporters, maar de 46-jarige Groninger weet ook: in de voetballerij heb je als trainer vaak weinig krediet.

„Ik snap wel dat sommige mensen naar de trainer gaan wijzen als je acht keer niet wint”, zegt Lukkien. „Dan moet blijken hoe groot het vertrouwen in mij nog is. Maar goed, dat zal bij Emmen niet anders zijn dan bij andere clubs. En van zo’n scenario gaan we natuurlijk niet uit. Ik kan niet veel meer doen dan mijn best en een herkenbare speelstijl in de ploeg slijpen.”

Wat die herkenbare speelstijl inhoudt? Lukkien: „We willen graag opbouwen van achteruit en ook door de druk heen proberen te spelen. Met dat plan zijn we al twee jaar bezig, maar het is wel een verschilletje of je in een kolkende Kuip speelt of uit bij Helmond Sport. Heb je dan nog steeds het lef om op te bouwen? Dat zijn dingen die wij moeten ondergaan.”