Sport/Voetbal
2420404
Voetbal

Nederlander duurste speler Östersunds ooit

Stap omhoog voor Rewan Amin

Rewan Amin

Rewan Amin

AMSTERDAM - Rewan Amin (22) lijkt hard op weg het ongelijk van SC Heerenveen te bewijzen. De middenvelder mocht onder Jurgen Streppel transfervrij weg bij de Friezen, investeerde in de Zweedse tweede divisie in zichzelf, maar zet nu een stap omhoog.

Rewan Amin

Rewan Amin

Mede door de promotie met Dalkurd, waar Amin een van de dragende spelers was, kwam de Nederlander van Koerdische afkomst op de radar van de topclubs en werd hij voor een (club)recordbedrag weggekocht door Östersunds. Die club staat zes punten achter de koplopers in de hoogste Zweedse divisie en schakelde vorig jaar in de Europa League nog Galatasaray uit.

„Het is bovenal de verdienste van Rewan dat hij nu deze prachtige transfer maakt”, zegt zijn agent Revien Kanhai van Forza Sports Group. „Rewan is een jongen die naast veel voetballende kwaliteiten een fantastische mentaliteit heeft. Het zegt veel dat Östersunds van hem de duurste transfer ooit maakt. Dit is voor hem een zeer mooie stap, en ook op het juiste moment. Met Östersunds kan hij gaan strijden om Europees voetbal en wellicht nog het kampioenschap van Zweden”, aldus zijn zaakwaarnemer.