Sport/Voetbal
2420599
Voetbal

Standard wuift aanbod op doelman weg

LUIK - Doelman Guillermo Ochoa is tot nader order gewoon nog speler van Standard Luik.

Napoli heeft meer dan interesse getoond in de keeper van Mexico. Het bod dat in Luik binnenviel, werd echter pardoes van tafel geveegd. Reden? Napoli wilde de doelman huren met een optie tot koop. Geen optie voor Standard echter en trainer Michel Preud’homme deelde meteen een sneer richting de Italianen. Olivier Renard, directeur van de scouting, doet er in gesprek met La Capitale nog een schepje bovenop.

„Als Ajax spelers voor tien miljoen euro of meer kan kopen, dan is het een grap dat wij onze keeper, die international is, zouden uitlenen. Als de club niet de gevraagde transfersom kan of wil betalen, moet Ochoa zich afvragen wat de intenties van die club zijn.”

Bankzitten

Renard heeft het niet zo op de handelswijze van de Zuid-Italianen. „Als ik Napels vraag om Dries Mertens te lenen met een optie tot koop, zullen zij ook lachen”, aldus Renard. „Hij verdient een geweldige club, een goede keeper en een goed persoon. Maar dat is niet de reden waarom we iets moeten doen. Toegegeven, hij is transfervrij aangetrokken. Maar hij heeft een goed salaris, dat hij ook verdient door zijn prestaties. Omdat hij goede play-offs en een goed WK speelde, ben ik niet verrast door deze interesse.”

Ondanks de sterke uitspraken meent La Gazetta dello Sport dat een deal nog niet van tafel is. Volgens de roze sportkrant zou een huur met optie tot koop toch een optie zijn, maar doemt er een ander probleem op. Ochoa zou garanties willen en niet het risico willen nemen op de bank te belanden, maar Napoli haalde met Meret al een doelman en die lijkt eerste keuze te zullen zijn, al moet hij eerst revalideren van een gebroken arm. Ook Simon Mignolet is nog steeds in beeld. David Ospina, een andere optie, lijkt dan weer op weg naar Besiktas.