Nieuws/Sport
2420741
Sport

Jaspers grijpt naast grootste hoofdprijs ooit

Dick Jaspers

Dick Jaspers

NEW YORK - Het is Dick Jaspers niet gelukt om bij het meest prestigieuze biljarttoernooi in de geschiedenis van het driebandende hoofdprijs van ruim 130.000 euro in de wacht te slepen. In New York ging hij in de halve finale met 50-28 onderuit tegen de Belg Eddy Merckx.

Dick Jaspers

Dick Jaspers

Jaspers, die als eerste voor de finale van de Champion of Champions driebanden was geplaatst, krijgt voor zijn optreden in de States in ieder geval ruim 52.000 euro mee naar huis. Hij kan zelfs nog 3e worden en dan wordt er meer dan 60.000 euro op zijn bankrekening gestort. Dat is afhankelijk van het resultaat van de andere halve finale, tussen de Belg Frédéric Caudron en de Turk Semih Sayginer.

Geheimzinnigheid

Twaalf spelers hebben op Long Island gespeeld om de vier hoogste plaatsen in de eindrangschikking en mochten ruim 525.000 euro prijzengeld verdelen. Dat is uniek in de biljartgeschiedenis. Het toernooi, dat de naam draagt van een beroemde Amerikaanse biljarter en zakenman Wayman McCreery (1851-1901), werd met veel geheimzinnigheid omgeven. Het toernooi werd gespeeld op het domein van de miljardair Robert Mercer op Long Island, zonder publiek en was alleen via internet te volgen.