Sport/Voetbal
2420772
Voetbal

’Ik ga enorm genieten’

Verrassende beslissing Piqué

TANGER - Gerard Piqué keert niet meer terug in het Spaanse elftal. De 31-jarige Catalaan heeft de nieuwe bondscoach Luis Enrique laten weten dat hij stopt als international.

„Ik heb Luis Enrique gesproken en hem verteld dat ik mijn beslissing om te stoppen al lang geleden heb genomen”, zei Piqué in de Marokkaanse stad Tanger, waar hij met FC Barcelona zondag om de Spaanse Supercup speelt tegen Sevilla.

Focussen op Barcelona

„Ik heb een prachtige tijd gehad in de nationale ploeg, waarin ik de kans kreeg een WK en een EK te winnen. Nu wil ik me op Barcelona focussen”, aldus Piqué, die vorig jaar al overwoog te stoppen als international. Piqué werd vaak uitgefloten door de Spaanse fans en kreeg ook vanuit de selectie heel wat kritiek, omdat hij zich herhaaldelijk uitsprak voor onafhankelijkheid van Catalonië. Hij botste daarover met Sergio Ramos, de aanvoerder van Real Madrid en zijn vaste partner centraal achterin in het Spaanse elftal.

Piqué speelde 102 interlands, waarin hij vijf doelpunten maakte. Hij was basiskracht in de ploeg die in 2010 de wereldtitel veroverde en twee jaar later de Europese titel prolongeerde. Op het recente WK in Rusland werd Spanje, als een van de favorieten voor het goud, al in de achtste finales via strafschoppen uitgeschakeld door het gastland. Andres Iniesta, jarenlang teamgenoot van Piqué bij Barcelona, liet direct daarna al weten te stoppen.

Piqué verlengde begin dit jaar zijn contract in Camp Nou tot medio 2022. „Ik heb nog een paar jaar te gaan hier, ik ga enorm genieten van die tijd”, zei hij zaterdag.