Sport/Voetbal
2421297
Voetbal

Real Madrid haalt weer beker op

Karim Benzema (m) tekent voor de openingstreffer.

Karim Benzema (m) tekent voor de openingstreffer.

MADRID - Real Madrid heeft de wedstrijd tegen AC Milan om de Trofeo Santiago Bernabéu gewonnen.

Karim Benzema (m) tekent voor de openingstreffer.

Karim Benzema (m) tekent voor de openingstreffer.

De winnaar van de Champions League versloeg de Italiaanse club met 3-1 en kon zo aan het begin van het seizoen weer een beker ophalen, al ging het slechts om een oefenduel. Real strijdt woensdag in Tallinn met stadgenoot Atlético Madrid om de Europese Supercup en begint de Spaanse competitie vier dagen later met een thuiswedstrijd tegen Getafe.

Karim Benzema opende al in tweede minuut met een kopbal de score. Gonzalo Higuain, de nieuwe spits van AC Milan, trok de stand vlak daarna weer gelijk. De Argentijnse oud-speler van Real Madrid vierde zijn treffer ingetogen. In de blessuretijd van de eerste helft zette Gareth Bale de Madrilenen weer op voorsprong.

In de tweede helft werd aan beide kanten volop gewisseld. De toeschouwers in stadion Santiago Bernabéu klapten vooral voor invaller Luka Modric, de Kroatische middenvelder die met zijn land de WK-finale bereikte. Modric staat nadrukkelijk in de belangstelling van Internazionale, maar de Madrileense fans hopen vurig dat hij bij Real blijft.

In de extra tijd kopte een andere invaller, Borja Mayoral, in de rebound de 3-1 binnen. De 'Koninklijke' won de Trofeo Santiago Bernabéu zo voor de dertiende keer op rij.