Nieuws/Sport
2421866
Sport

Bendsneyder solliciteert naar zitje bij Nederlands Moto2-team

Bo Bendsneyder op arhiefbeeld

Bo Bendsneyder op arhiefbeeld

SPIELBERG - Moto2-coureur Bo Bendsneyder heeft tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk op de Red Bull Ring een open sollicitatie aan het Nederlandse team NTS RW Racing GP gedaan. Die wens vergezelde de Rotterdammer niet met een glanzende prestatie, want de coureur van het Franse Tech3

Bo Bendsneyder op arhiefbeeld

Bo Bendsneyder op arhiefbeeld

Racing dat voor hem de deur heeft dichtgedaan voor volgend jaar, kwam niet verder dan een 22ste plaats. "Het zou mooi zijn als ik als Nederlandse rijder bij een Nederlands team zou kunnen rijden", zei Bendsneyder die vorig jaar nog een stoeltje bij Tech3 boven dat bij RW verkoos.

Voor de Italiaan Francesco 'Pecco' Bagnaia en de Portugees Miguel Oliviera is hun toekomst verzekerd. De titelkandidaten in de Moto2 maakten er een fascinerende en spannende tweestrijd van op het circuit dat voor Oliviera als Red Bull KTM-rijder een thuisrace was. Beiden wisselden in de eindfase diverse malen van koppositie. Pas in de laatste bocht van de (droge) race over 25 ronden kwam pole-winnaar Bagnaia het beste uit en greep de overwinning.

Dankzij zijn zege gaat de rijder van het Kalex Sky VR46-team met 3 punten voorsprong op Oliviera aan de leiding van het wereldkampioenschap. Alex Marquez crashte in in de laatste bocht naar de finish, waardoor Rossi's halfbroer Luca Marini de derde podiumplek bemachtigde. Het was de derde keer op rij dat de teamgenoot van Bagnaia naar het podium mocht gaan.

Bendsneyder die een matige start kende en op de 30ste plaats lag, wist posities te winnen door te profiteren van een aantal crashes. Voornaamste gedupeerde was de Italiaan Baldassarri die werd meegesleurd in een massale valpartij met Lecuona, Corsi en Fernandez. Ook Bendsneyder's teamgenoot Wayne Gardner die op puntenkoers lag, stuiterde van zijn machine. Dat deed ook Sam Lowes, de tweelingbroer van superbikecoureur Alex Lowes.

De RW-rijders Steven Odendaal en Joe Roberts finishten als 18e en 19e.