Sport/Voetbal
2422540
Voetbal

Van Bronckhorst zag het misgaan in Doetinchem

’Het vertrouwen was weg bij Feyenoord’

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Een gebrek aan vertrouwen en twee domme rode kaarten waren volgens trainer Giovanni van Bronckhorst de grootste oorzaken van de mislukte competitiestart van Feyenoord.

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

De club uit Rotterdam ging drie dagen na de nederlaag bij Trencin (0-4) ook onderuit bij het gepromoveerde De Graafschap (0-2).

,,We begonnen moeizaam, maar toch was er niets aan de hand", analyseerde Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports. ,,Maar na die 1-0 na een half uur zie je dat het vertrouwen even weg is bij ons. Er was weinig automatisme, we wilden de bal niet hebben. Na rust deden we het beter maar uiteindelijk zie je het elftal na twee rode kaarten uit elkaar vallen."

Eerst kreeg Eric Botteghin twee gele kaarten, daarna Jean-Paul Boëtius. Van Bronckhorst was vooral teleurgesteld in Boëtius die eerst een prent kreeg voor een overtreding en vervolgens van het veld moest omdat hij demonstratief applaudisseerde voor scheidsrechter Pol van Boekel.

Van Bronckhorst vulde de prijzenkast van Feyenoord met een kampioensschaal, twee KNVB-bekers en twee Johan Cruijff Schalen. Na een teleurstellende vierde plaats vorig seizoen in de eredivisie staat hij voor de opdracht zijn ploeg langer in de kampioensrace te houden.

’Er gaat veel door je hoofd’

Hoe Van Bronckhorst dat precies wil doen, wist hij nog niet meteen na de nederlaag in Doetinchem. ,,Zo kort na de wedstrijd gaat er veel door je hoofd. De wedstrijd, bepaalde momenten. Dat is normaal. Maar uiteindelijk moeten we verder. Donderdag wacht weer een zware wedstrijd tegen Trencin. Het wordt heel moeilijk met een achterstand van 4-0, maar we moeten er wel voor gaan."