Sport/Voetbal
2423503
Voetbal

Gudmundsson van PSV naar AZ

Albert Gudmundsson

Albert Gudmundsson

EINDHOVEN - Albert Gudmundsson maakt de overstap van PSV naar AZ.

Albert Gudmundsson

Albert Gudmundsson

De aanvaller uit IJsland (21) tekent waarschijnlijk maandag al een meerjarige verbintenis in Alkmaar. AZ betaalt naar verluidt tussen de anderhalf en twee miljoen euro voor de buitenspeler, die indruk heeft gemaak bij Jong PSV maar in de hoofdmacht niet wist door te breken.

PSV wilde meewerken aan een vertrek van Gudmundsson, omdat hij zijn volgend jaar aflopende contract niet wilde verlengen. Op deze manier incasseren de Eindhovenaren toch nog een transfersom voor de speler die in 2015 werd overgenomen van SC Heerenveen. In totaal speelde Gudmundsson negen Eredivisie-duels voor PSV.

De transfermarkt is nog tweeënhalve week open en bij PSV zijn er nog meer mutaties te verwachten binnen de huidige selectie. De club houdt rekening met een aantal verschuivingen en houdt zelf de oren en ogen ook nog open. Nicolas Isimat-Mirin staat voor een vertrek, maar het geïnteresseerde Besiktas heeft afgelopen week nog niet doorgepakt en moet mogelijk eerst nog schoon schip maken binnen de eigen spelersgroep. Jonge spelers als verdediger Armando Obispo kunnen mogelijk nog verhuurd worden aan een Eredivisie-club, maar de Eindhovenaren hoeven wat dat betreft niet te overhaasten en nemen die beslissing pas in de laatste week van augustus.